top of page
background concours.jpg

Goodmesh
concours

Tweede druk  

Meer dan € 25.000 aan prijzen 

De nieuwe internationale muziekwedstrijd die creativiteit en samenwerking tussen verschillende kunstvormen bevordert.

Het doel van het Goodmesh Concours 2021 is het creëren en stimuleren van muzikale samenwerkingen tussen artiesten en verschillende kunstvormen. We zijn opnieuw op zoek naar muzikanten van hoge kwaliteit die betekenisvolle samenwerkingen, verhalen en concepten maken die het plezier bevorderen van het verenigen van verschillende kunstvormen en de samenleving in het algemeen.

Het thema van het jaar 2021 is "Verwachtingen vs Realiteit".

  • Instagram
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

dopqelganger

Johannes Fritsche, Manon Parmentier en Emilien Truche

"Door deel te nemen aan deze wedstrijd wilden we mogelijkheden vinden om klassieke kunstzang te combineren en te verenigen met beeldend theater. Daarnaast wilden we ook weer met ons publiek aan de slag gaan met betekenisvolle en diverse onderwerpen die impact hebben op de samenleving, vooral in tijden van eenzaamheid en mentale instabiliteit veroorzaakt door de Corona Pandemie."

Binnenstebuiten

ArtMix-groep

"Ons team onderzoekt hedendaagse mediatechnologieën in muziekuitvoeringen.
De muzikanten zijn tijdens hun optreden uitgerust met speciale sensorische neurosensoren. Informatie over de elektrische activiteit van de hersenen van muzikanten wordt gevisualiseerd in een dynamisch digitaal canvas. In deze vorm wordt het verzonden naar een projectiescherm dat aan het publiek wordt gepresenteerd. Tijdens een optreden kunnen we live zien hoe de emotionele achtergrond van de muzikanten verandert als ze hun instrumenten bespelen. De emoties van elke muzikant beïnvloeden de beelden, waardoor een algehele visuele compositie ontstaat, subtiel afgestemd door mediakunstenaars."

Verwachtingen versus realiteit

Trio Hortus

''Samen met ons kun je iemands eenzaamheid en zijn dromen, de strijd tegen ziekte en de strijd met afstand beleven. Zijn terugkeer naar huis naar dierbaren als een sterker persoon. Ons "medicijn" keert terug naar de natuur, wat heel kenmerkend is voor het Letse volk. Door eeuwenoude rituelen te observeren, te mediteren in zijn stilte en schoonheid, worden we geïnspireerd om kunst, muziek en dans verder te creëren.''

Vrouwen in exponentiële groei

Luka Prelas en Tihomir Babić

"Women in Exponential Growth zal een muziektheaterstuk zijn dat erfelijke familietrauma tussen 3 vrouwen in mijn familie, onze verwachtingen van elkaar en de realiteit van onze vorige en huidige relatie onderzoekt, door middel van een reeks gesproken woord vignetten, gitaarimprovisaties, en videokunstexperimenten die worden omlijst door een stuk van Steve Reich genaamd Electric Counterpoint."

REFLETS DANS L'EAU

Eunhee Baek en Karin Shikata

"In het begin van het concert beginnen we met een geprojecteerde foto op Couperin, de stukken over kleuren met verschillende emoties. Tijdens Liszt Au lac de Wallenstadt en Sur les flots zijn de scènes helderder en hoopvol en tonen de foto's de verwachting en belooft. De introductie & Reflets dans l'eau is het begin van de realisatie. Door de voorstelling voort te zetten naar Ondine, wordt de illusie onthuld. Met de aanvaarding van de werkelijkheid wordt de tragedie van Ravels Ondine opgevoerd. Aan het einde van de voorstelling, Poissons d'or, wij vertegenwoordigen immers de nieuwe verwachting."

Anicca

Promma's-team

''Om iets te verwachten, moet men een vooraf standpunt hebben ten aanzien van die kwestie. Daarom hebben we ons werk gebaseerd op twee traditionele overtuigingen van ons land: de boeddhistische leer over "anicca", en het fictieve personage "Hanuman". Anicca betekent letterlijk vergankelijkheid, het is het dharma dat ons leert ons bewust te zijn van de onzekerheid van ons leven. Hanuman daarentegen komt uit de traditionele literatuur. Hij was een afstammeling van de god van de wind en bezat onsterfelijkheid. Door ons werk te baseren op twee tegenstrijdige zaken, geloven we dat het publiek dit werk op verschillende manieren zou kunnen interpreteren en verwachten, terwijl het de traditionele Thaise cultuur zou ervaren in de huidige context.''

ECHO'S UIT DE TOEKOMST

Charlotte Spruit en Jérémie Queyras

"De relatie tussen schilderkunst en muziek roept vragen op over artistieke expressie als een op tijd gebaseerde ervaring. We willen de algemene veronderstellingen dat muziek een lineaire ervaring in de tijd is en schilderen een tijdloos medium zijn, ter discussie stellen."

Het steeg achter de rivier

Sketch351, Nuno Lobo en Pedro Lobo

"Het kwam allemaal neer op de symbiose tussen muziek, het geschreven verhaal en de beelden. We hebben geprobeerd een raamwerk te ontwikkelen waarin alles zo met elkaar verweven is dat de elementen alleen zinvol zijn als ze samen zijn. Het geschreven verhaal dient de beelden, en de beelden komen uit de geschreven verhaal. De geschreven tekst wordt muzikaal door geluid, door partituren, door noten en ruis. Onze instrumenten geven stem aan personages in een poging om alle poëtische beelden over te brengen."

Als je vragen hebt over je sollicitatie of op zoek bent naar aanvullende informatie, kun je contact met ons opnemen via e-mail:  concours@goodmesh.nl

GOODMESH CONCOURS 2021

Kunst verenigt - Kunst verenigt

Sinds de lancering van het Concours in 2020 hebben meer dan 300 kunstenaars van over de hele wereld hun kunstenaarschap en verbeeldingskracht met elkaar verbonden en interdisciplinaire uitvoeringen gemaakt die de hedendaagse normen van kunst tarten.

 

De wedstrijdregels zijn eenvoudig maar zeker uitdagend: een voorstelling maken op basis van een thema dat meerdere kunstvormen combineert. De "VERWACHTINGEN VS REALITEIT" van dit jaar inspireerde velen om dieper in dit onderwerp te graven en uitstekende concepten en visies over dat onderwerp te ontwikkelen. 

Uitgelicht in:

bottom of page