top of page
background concours.jpg

Goodmesh
concours

Tweede druk  

Meer dan € 25.000 aan prijzen 

De nieuwe internationale muziekwedstrijd die creativiteit en samenwerking tussen verschillende kunstvormen bevordert.

Het doel van het Goodmesh Concours 2021 is het creëren en stimuleren van muzikale samenwerkingen tussen artiesten en verschillende kunstvormen. We zijn opnieuw op zoek naar muzikanten van hoge kwaliteit die betekenisvolle samenwerkingen, verhalen en concepten maken die het plezier bevorderen van het verenigen van verschillende kunstvormen en de samenleving in het algemeen.

Het thema van het jaar 2021 is "Verwachtingen vs Realiteit".

TOEPASSING GESLOTEN
 • Instagram
 • Facebook - White Circle
 • LinkedIn - White Circle

Jurycommissie

0015745364_10.jpg

Maya Fridman

Cellist en Artist Relations Manager voor de  TRPTK-muzieklabel
 

Maya Fridman is een getalenteerde jonge kunstenaar woonachtig in Nederland. Vanaf haar vroege jaren dat ze cello speelde, werd Maya erkend als een wonderkind en kwam ze onder de hoede van de Stichting van Yuri Bashmet, waar ze deelnam aan verschillende tv- en radioprogramma's. Tijdens haar studie aan de Moscow State College of Music werd ze bekroond als de eerste prijswinnaar van het International Festival of Slavic Music. In 2016 behaalde ze haar Masterdiploma cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Dmitri Ferschtman.

Door haar grote muzikale interesses heeft ze altijd al een passie gehad voor improvisatie en het spelen van diverse muziekstijlen. Elk van haar soloprogramma's heeft een sterke emotionele impact op het publiek en presenteert geweldige werken van de vorige eeuw, evenals volledig nieuw werk van hedendaagse componisten.  

Hoogtepunten uit haar uitgebreide discografie zijn onder meer The Fiery Angel, met haar eigen arrangement van Prokofjevs opera The Fiery Angel voor cello en piano. Het werd door het Amerikaanse tijdschrift The Absolute Sound uitgeroepen tot "... het beste kamermuziekalbum dat ik in 20 jaar heb gehoord". In 2019 bracht Maya Canti d'inizio e fine van componist Maxim Shalygin uit, met veel lovende kritieken. Het album werd gekozen voor de "40 Beste Albums van 2019" van de Volkskrant.

foto jacques.jpg

Jacques Goddijn

Oprichter van Goodmesh

 

Jacques Goddijn is de oprichter van Creative Agency Goodmesh. Met een groep jonge getalenteerde afgestudeerde Kunstenaars, actief in de wereld van klassieke en hedendaagse muziek, kunst en design, streeft hij naar een betekenisvol ritme in het dagelijks leven om het een vaste kleur te geven door het ontwerpen van concepten, objecten en evenementen. Hij ziet de bedekte schoonheid van verschillende kunstvormen bij elkaar en hun potentieel. Zijn doel is om kunst(en) te helpen al hun verborgen potentieel en mogelijkheden van kunstcombinaties te ontdekken.  

Goddijn speelt viool sinds zijn zesde, te beginnen met Eugene Buziau die een grote inspiratiebron en een eye-opener werd voor de klassieke muziekwereld. Jacques heeft de afgelopen drie decennia leiding gegeven aan en eigenaar van HR Groep Streetcare. Dit bedrijf, opgericht door zijn vader in 1972, is een belangrijke producent en leverancier van verkeersborden in Nederland. Onder zijn leiding groeide het productiebedrijf uit tot een visionair heerser in de markt die overging van het verkopen van producten naar het verkopen van concepten. 
 

Dana.jpg

Dana Zemtsov

Wereldberoemde violist

Als winnaar van talrijke concoursen en het ontwikkelen van een uitstekende carrière, is Dana Zemtsov een van de meest veelbelovende internationale altvioolsolisten van haar generatie die kamermuziek speelt met Janine Jansen en Martin Frost. 


In 2010 won ze de Nederlandse competitie 'Avond van de Jonge Muzikant', werd ze de 'Jonge Muzikant van het Jaar' en vertegenwoordigde Nederland op de 'Eurovisie Jonge Muzikanten Competitie' in Wenen. 


In 2016 werd Dana uitgenodigd om deel te nemen aan het 43e International Viola Congress als eregast samen met gerenommeerde altviolisten als Ettore Causa, Bruno Giuranna en Tabea Zimmerman. 


Dana staat regelmatig op de belangrijkste internationale podia, waaronder het Koninklijk Concertgebouw (Amsterdam), De Doelen (Rotterdam), St. Petersburg Philharmonic Hall, The Opera Hall in Tel Aviv en Carnegie Hall in New York.

pasted image 0.png

Dimitri van der Werf

Mede-oprichter en artistiek directeur van Classical NOW!
 

Dimitri van der Werf is mede-oprichter van Classical NOW!, gevestigd in Den Haag. Als artistiek leider organiseert hij concerten, muziektheatervoorstellingen en festivals. Hij streeft naar avontuurlijke programma's, waarin ook ruimte is voor combinaties met andere kunstvormen. Met pop-upconcerten wil hij meer vitaliteit in het muzikale leven brengen, en muzikanten de mogelijkheid geven om snel een project te presenteren, wanneer de inspiratie nog vers is. Als programmeur werkte hij ook voor de Stadsgehoorzaal, de belangrijkste concertzaal van Leiden, en voor Festival Classique.

Als freelancer bekleedde hij verschillende functies. Hij verzorgde de marketing en publiciteit voor het Festival Oude Muziek in Utrecht, het Nieuw Ensemble en het New European Ensemble. Hij werkte als muziekrecensent voor verschillende kranten en tijdschriften. Als programmamaker en producer was hij actief voor de ConcertZender. Momenteel is hij ook actief als schrijver en redacteur voor OPERA2DAY en maakt hij deel uit van het team dat newmusicnow.nl ontwikkelt, het nieuwe forum voor nieuwe muziek in Nederland. 

Als je vragen hebt over je sollicitatie of op zoek bent naar aanvullende informatie, kun je contact met ons opnemen via e-mail:  concours@goodmesh.nl

Goodmesh Concours 2021

 

VERWACHTINGEN vs REALITEIT

Na een geweldige opkomst van de 2020-editie, waar meer dan 200 interdisciplinaire artiesten uit meer dan 30 landen zich verenigden om een performance te creëren rond het thema "Body Respect", blijft The Goodmesh Concours op zoek naar de beste muzikanten die samenwerken met creatievelingen van alle artistieke velden .  

Het thema van het Concours 2021 is Expectations vs Reality .

De impact die de afgelopen 2 jaar op de samenleving hebben gehad is onmiskenbaar. Met de belofte en verspreiding van de remedie, vragen we ons af, wat nu? Kunstenaars moesten hun manier van werken bijna volledig aanpassen. Het bereiken van hun publiek is voornamelijk digitaal geworden - een schijnbare tegenspraak met de oude manier van engagement.  Kan acceptatie van dit nieuwe tijdperk prevaleren boven de weerstand tegen deze turbulente veranderingen? Kan dit vooral het nieuwe bloeitijdperk zijn?

Goodmesh is op zoek naar interdisciplinaire kunstenaars om hun kijk op wat de verwachtingen van deze verstoringen kunnen zijn en hoe zij de realiteit van vandaag waarnemen, het beste vast te leggen.  

Regelgeving

 

WIE KAN AANVRAGEN?

 • Muzikanten die samenwerken met kunstenaars van niet-muzikale kunstvormen naar keuze (beeldende kunst, beweging, literatuur, grafische kunst, architectuur, enz.). 

 • 18+ jaar, momenteel ingeschreven aan een conservatorium of kunstacademie of alumni niet langer dan 5 jaar*.

 • Samenwerking met een niet-muzikale kunstvorm is verplicht, hoewel dit een muziekwedstrijd is en de hoofdaanvragers muzikanten zijn. Wel zal de jury de voorstellingen en de concepten als geheel beoordelen.

 • Geschikt voor alle muziekcategorieën, solisten of kamermusici tot 6 leden.  

 

Goodmesh streeft ernaar kunstenaars te vinden die niet bang zijn om creatieve risico's te nemen en de hedendaagse kunstindustrie uit te dagen, terwijl ze de samenwerkingen van kunstenaars uit verschillende vakgebieden vieren.

 

*Goodmesh behoudt zich het recht voor om deelnemers te voorselecteren die het gewenste niveau niet halen

*Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een diploma in hun artistieke vakgebied

prijzen

PRIJZEN: MEER DAN €25.000

De platenmaatschappij TRPTK is onze hoofdpartner en hoofdverlener van de eerste prijs.

Het doel van TRPTK is om supermeeslepende luisterervaringen te creëren, door de beste artiesten op te nemen in de hoogst mogelijke geluidskwaliteit, zowel in stereo als meeslepende surround.

​​​​​​

1e prijs:  

 • 1500 EUR

 • TRPTK-albumopname met wereldwijde distributie. Prijswaarde: 10.000€

 • Druk op Belichting

 • Mogelijkheden voor live optredens

 • Professionele video-opnames en fotoshoot

​​

2e prijs:  

 • 1000 EUR

 • Druk op Belichting

 • Mogelijkheden voor live optredens

 • Professionele video-opnames en fotoshoot

Publieksprijs:

 • 750 EUR

 • Druk op Belichting

 • Mogelijkheden voor live optredens

 • Professionele video-opnames en fotoshoot​​

Agenda & deadlines

31 JULI 2021, EERSTE RONDE ONLINE AANVRAAG:

 

Belangrijke opmerking: Hoewel wordt samengewerkt met niet-muzikale kunstvormen, blijft dit Concours een muziekwedstrijd en dienen de andere kunstvormen als verrijking van de uitgevoerde muziek en niet als een aparte categorie die in technische zin moet worden beoordeeld. Goodmesh vereist echter wel dat elke deelnemer een diploma in hun kunstvak bezit.

In te leveren materialen:

 • Volledig ingediend online aanvraagformulier

 • CV met een foto van alle deelnemers in pdf-formaat en samengevoegd tot één bestand

 • Diploma of bewijs van inschrijving in een muziek- en/of kunstinstelling in pdf-formaat

 • Aanvraagkosten van € 90 per aanvraag 

 • Tot een videopresentatie van 4 minuten van jezelf en een conceptvoorstel verzonden in YouTube/Vimeo-link

 

Aanwijzingen voor het filmen van de video:

 

 • De video mag niet langer duren dan 4 minuten

 • 2-3 minuten moet een mondelinge presentatie en introductie van de artiesten en het concept van de performance zijn, gefilmd achter een wit scherm*

 • 1-2 minuten moet een preview bevatten van het laatste optreden met alle deelnemende leden


*De ingediende video mag alleen de presentatie van jezelf als artiesten en het conceptvoorstel bevatten en NIET het uiteindelijke project. Het concept in uw presentatievideo is echter definitief, wat betekent dat er geen wijzigingen meer kunnen worden aangebracht na het indienen van de eerste aanvraag. Indien toegelaten in de eindronde dienen deze concepten gerealiseerd te worden zoals beschreven; anders behoudt de Concourscommissie zich het recht voor om de deelnemer te diskwalificeren.

15 AUGUSTUS 2021, AANKONDIGING FINALISTEN:

 

 • De jury selecteert 10 finalisten die tot 31 oktober de tijd hebben om het voorgestelde concept en de voorstelling te realiseren.

​​

 • De deelnemers die niet zijn geselecteerd om deel te nemen aan de laatste ronde hebben het recht om feedback van de gewaardeerde jury te vragen en ontvangen allemaal een deelnamecertificaat.

 

31 OKTOBER 2021, LAATSTE RONDE:

 

In te leveren materialen:

 • Tot 10 minuten videopresentatie van uw uiteindelijke productie, verzonden in YouTube- of Vimeo-link.

​​

Bijzonderheden: Een optreden waarin uw conceptvoorstel uit de 1e wedstrijdronde duidelijk wordt gedemonstreerd.

 • Portefeuille  

​​

Details: max. 4 pagina's moeten in PDF-formaat worden ingediend en uw filosofie, proces en indruk van het ingezonden werk aantonen. Het portfolio moet foto's en "behind the scenes"-inzichten bevatten, evenals tekst over de artistieke benadering en het proces, je inspiraties en observaties die je tegenkwam tijdens het werken aan het project met betrekking tot het thema "Expectations vs Reality".

 

21 DECEMBER 2021 , WINNAAR AANKONDIGING:

 

 • De jury selecteert winnende concepten en artiesten en voorziet alle finalisten van verhelderende feedback en diploma's.

Als je vragen hebt over je sollicitatie of op zoek bent naar aanvullende informatie, kun je contact met ons opnemen via e-mail:  concours@goodmesh.nl

Info
bottom of page