top of page

GOODMESH-CONCOURS

Kunst verenigt - Kunst  verenigt

De nieuwe internationale muziekwedstrijd die creativiteit en samenwerking tussen verschillende kunstvormen bevordert

Over € 20.000  in prijzen

Het doel van het Goodmesh Concours 2020 was:  om muzikale samenwerkingen tussen kunstenaars en verschillende kunstvormen te creëren en aan te moedigen. We waren op zoek naar muzikanten van hoge kwaliteit die betekenisvolle samenwerkingen, verhalen en concepten maakten die het plezier bevorderen van het verenigen van verschillende kunstvormen en de samenleving in het algemeen.

We zijn blij dat we creatieve hoop hebben gegeven aan meer dan 200 interdisciplinaire artiesten uit meer dan 30 landen die unieke optredens creëren  gebaseerd op een thema van de 2020-editie BODY RESPECT .  

 

Regelgeving

WIE KAN AANVRAGEN?


Muzikanten, conservatorium- of conservatoriumstudenten of afgestudeerden van muziekinstellingen tot 7 jaar na afstuderen, samenwerkend met artiest(en) van een niet-muzikale categorie. Samenwerking met een niet-muzikale kunstvorm is verplicht.  De jury gaat op zoek naar de meest inspirerende manieren waarop de muziek versterkt wordt door een andere kunstvorm, waarbij de musici het zijn die beoordeeld worden.

Dit Concours is een kans voor alle muziekcategorieën, solisten of kamermuziekensembles tot 6 leden, om hun creativiteit te tonen door een andere kunstvorm naar keuze te combineren (visueel, beweging, literatuur...).

Ons doel is om het potentieel van creativiteit te maximaliseren door middel van muzikale expressie en om de samenwerking van artiesten op verschillende gebieden te vieren.


VIDEOSELECTIE: onze jury selecteert de finalisten en winnaars via het online ingediende materiaal, dus reizen is niet nodig.

 

-> Algemene voorwaarden <-

prizes

PRIJZEN

Prijzen: meer dan 20.000 €

De platenmaatschappij TRPTK is onze hoofdpartner en eerste prijs  schenker.

Het doel van TRPTK is om supermeeslepende luisterervaringen te creëren, door de beste artiesten op te nemen in de hoogst mogelijke geluidskwaliteit, zowel in stereo als meeslepende surround.

1e prijs:  

- 2000 EUR

- TRPTK- albumopname (wereldwijde digitale distributie naar alle

grote platforms), prijswaarde: € 10.000

- Landelijke publicatie

- Live concert in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag

- Professionele video-opnames en foto's

- Beheer “Goodmesh artist in residence”

2e prijs:  


- 1000 EUR
- Live concert in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag
- Landelijke publicatie
- Professionele video-opnames en foto's
- Beheer “Goodmesh artist in residence”

 

3e prijs:  
 

- 700 EUR
-
  landelijke publicatie
- Professionele video-opname en foto's
- Mogelijkheden voor live optredens
- Beheer “Goodmesh artist in residence”

Publieksprijs:

- 500 EUR

Voor alle niet-muzikanten, naast de bovenstaande prijzen:
Een jaar lang goedkeuring en artiestenpromotie. Afhankelijk van de kunstvorm: galerietentoonstellingen, evenementen organiseren die uw kunst tentoonstellen.

TRPTK-Logo-white.png
Deadlines

AGENDA &  DEADLINES

1 oktober 2020, deadline eerste ronde aanmelding:

  • Online aanvraagformulier  

15 oktober 2020, bekendmaking finalisten:

 

  • De jury selecteert 10 finalisten die tot 1 december de tijd hebben om het voorgestelde concept en de voorstelling te realiseren.

  • De deelnemers die niet zijn geselecteerd om deel te nemen aan de finaleronde, hebben het recht om feedback te vragen van de gewaardeerde jury en ontvangen allemaal een deelnamecertificaat.

 

1 december 2020, Finaleronde:

 

In te leveren materialen:

  • Tot 10 minuten videopresentatie van uw uiteindelijke productie, verzonden in YouTube- of Vimeo-link.

Bijzonderheden: Een optreden, waarin uw conceptvoorstel uit de 1e wedstrijdronde duidelijk wordt gedemonstreerd.

  • Portefeuille 

Details: 2-5 pagina's moeten in PDF-formaat worden ingediend en uw filosofie, proces en indruk van het ingediende werk aantonen. Het portfolio moet foto's en "behind the scenes"-inzichten bevatten, evenals tekst over de artistieke benadering en het proces, uw inspiraties en observaties die u tegenkwam tijdens het werken aan het project, met betrekking tot het thema "lichaamsrespect".

 

31 december 2020, bekendmaking winnaar

 

  • De jury selecteert 3 winnende concepten en artiesten en voorziet alle finalisten van verhelderende feedback en diploma's.

Als je vragen hebt over je sollicitatie of op zoek bent naar aanvullende informatie, kun je contact met ons opnemen via e-mail:  concours@goodmesh.nl

Jury

DE JURY

Anna Fedorova023.jpg

Anna Fedorova

Wereldberoemde pianist

Anna Fedorova is een van 's werelds belangrijkste pianisten. Van jongs af aan toonde ze een aangeboren muzikale volwassenheid en uitstekende technische vaardigheden. Haar internationale concertcarrière begon toen ze nog maar een kind was en het publiek over de hele wereld stond versteld van de diepte en kracht van haar muzikale expressie. Critici prezen Anna's kenmerkende "zoete bescheidenheid en wilde uitdrukking", waardoor luisteraars "volledig verrast, gedwongen en verbaasd" waren.  Met meer dan 23 miljoen views is Anna's live-opname van het 2e pianoconcert van Rachmaninoff in het Koninklijk Concertgebouw het meest bekeken klassieke concert op Youtube en wordt het door veel gerenommeerde musici zeer geprezen. 


Hoogtepunten van Anna's toekomstige engagementen zijn optredens met het Philharmonia Orchestra, Boston Philharmonic Youth Orchestra, Bournemouth Symphony Orchestra, St.Gallen Symphony Orchestra en vele anderen. Ze zal optreden in prestigieuze concertzalen als het Amsterdamse Concertgebouw, Boston Symphony Hall, Royal Festival Hall in Londen, het Seoul Arts Centre en vele anderen. 

foto%2520jacques_edited_edited.jpg

Jacques Goddijn

Oprichter van Goodmesh

Jacques Goddijn is de oprichter van Imagineering Agency Goodmesh. Met een groep jonge getalenteerde afgestudeerde Kunstenaars, actief in de wereld van klassieke en hedendaagse muziek, kunst en design, streeft hij naar een betekenisvol ritme in het dagelijks leven om het permanent kleuren te geven door het ontwerpen van concepten, objecten en evenementen. Hij ziet de bedekte schoonheid van verschillende kunstvormen bij elkaar en de potentie ervan. Zijn doel is om kunst(en) te helpen al hun verborgen potentieel en mogelijkheden van kunstcombinaties te ontdekken. 


Goddijn speelt viool sinds zijn zesde, te beginnen met Eugene Buziau die een grote inspiratiebron en een eye-opener werd voor de klassieke muziekwereld.  Jacques heeft de afgelopen drie decennia leiding gegeven aan en eigenaar van HR Groep Streetcare. Dit bedrijf, opgericht door zijn vader in 1972, is een belangrijke producent en leverancier van verkeersborden in Nederland. Onder zijn leiding groeide het productiebedrijf uit tot een visionair heerser in de markt die overging van het verkopen van producten naar het verkopen van concepten. 

Ben%20van%20Leliveld_edited.jpg
Willem-van-merwijk-frontpage-kleur-1024x

Willem van Merwijk

Saxofonist en componist

Willem van Merwijk is  mede-oprichter van het Aurelia Saxophone Quartet en speelde bariton
saxofoon in deze groep van 1982 tot 2014. De heer Van Merwijk is sinds 1990 lid van het Nederlands Blazers Ensemble en treedt regelmatig op, componeert en arrangeert voor deze groep. Als freelance muzikant werkte hij met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch en vele anderen.
De heer van Merwijk heeft een grote passie voor lesgeven. Hij is momenteel een professor
van saxofoonmethodiek en saxofoon aan het CvA Amsterdam en
hoogleraar arrangeren aan de HKU Utrecht.
Guillermo Lago is het componerende alter ego van Willem van Merwijk.
Zijn werk wordt wereldwijd uitgevoerd en opgenomen.
  In 2011 werd Lago uitgenodigd om de jaarlijkse compositie te schrijven op Nationale Dodenherdenking in Nederland, die werd uitgevoerd voor een publiek waaronder ZKH Koningin Beatrix en live werd uitgezonden op nationale TV en radio.
In 2013 schreef Lago 'l'Entrata del Re' voor de kroning van HM Koning Willem
Alexander van Nederland, live uitgezonden en bekeken door een wereldwijd
publiek.

csm_arnoldmarinissenkleur_7cd1d8e777_edi

Arnold Marinissen

Componist, onderzoeker, docent en percussionist

De muziek van Marinissen is gespeeld door ensembles als Asko|Schönberg, Ensemble SCALA, Ensemble Variances, Exaudi, Lunapark, Nederlands Kamerkoor, Slagwerkgroep Den Haag, Pinquins Percussion Trio, Prisma String Trio, Silbersee en het Storioni Trio, in het Holland Festival , Biënnale di Venezia, Cross-Linx, November Music, Huddersfield Contemporary Music Festival en het Storioni Festival, onder andere. 

Marinissen was artistiek leider van Slagwerkgroep Den Haag en samen met Anthony Fiumara van Lunapark. Hij was artist in residence bij De Doelen Rotterdam, programmeur voor Muziekgebouw Amsterdam en curator van verschillende festivals. Hij is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Marinissen doet momenteel onderzoek aan de Bournemouth University (VK) naar de impact van het digitale audiowerkstation op conceptuele, muzikale en esthetische aspecten van muziekcreatie op het kruispunt van compositie, performance en productie. 

Als percussionist trad hij op als solist met het Residentie Orkest, Noordhollands Philharmonisch Orkest, Amsterdam Sinfonietta, Holland Symfonia, Nieuw Ensemble, WDR Orkest in Keulen, Nieuw-Zeeland Symfonie Orkest en het Zuidelijk Sinfonia (Nieuw-Zeeland).
Marinissen doceert slagwerk aan het Conservatorium van Amsterdam, met een focus op set-up/multi-percussierepertoire en ensemble-/kamermuziek.

 

Ben van Lelieveld

Oprichter van TRPTK en hoofdsponsor van het Concours

Ben van Leliveld is ondernemer in de muziek- en audio-industrie. Hij richtte het bedrijf Acoustic Matters op, dat gespecialiseerd is in het optimaliseren van akoestiek. Ben is ook mede-eigenaar van de  high-end muzieklabel TRPTK en de high-end audiowinkel Listening Matters. Ben is altijd op zoek naar talent, innovatieve ideeën en oplossingen. Behouden wat goed is en verbeteren wat echt beter kan. Eenheid creëren door diversiteit.

Kippenvel en tranen van emotie, dat is het beste waartoe high-end opnameapparatuur en audiosystemen in staat zijn, aldus Ben. De ultieme tijdmachine naar de originele versie. De muzikanten en componisten zijn de echte artiesten wiens bedoelingen en ideeën het verdienen om perfect vastgelegd te worden. Vanuit zijn meer dan 30 jaar ervaring met muziekweergave via high-end audiosystemen heeft Ben een breed referentiekader van muziekstijlen opgebouwd.

Als je vragen hebt over je sollicitatie of op zoek bent naar aanvullende informatie, kun je contact met ons opnemen via e-mail:   concours@goodmesh.nl

bottom of page